Работно време Понеделник до петък
Телефон. +359 878 190 002
Начало contact@petyagorcheva.com

Паник атаки!

Паник атаки!Защо не отслабваме?

Защо викаме по децата си и най-близките ни хора?

Когато сме спокойни  ние се наслаждаваме на живота и момента, когато обаче нервната ни система е претоварена и най-малките неща ни дразнят и вадят от контрол, ние сме склонни да задържаме килограми, отключваме проблеми с щитовидната жлеза от там отключваме гинекологични проблеми (кисти, миоми).

За съжаление един от най-често срещаните проблеми сред 70% от случаите на ми в основата стои страх, паника, неувереност.Поради тази причина реших да поговорим за фазите на паник атаките (ПА):

1 Фаза

Ставаме по-раздразнителни, по-раздразнителни от най-малките неща палим правим от „мухата слон“.Ако съседа ни задържи на стълбите с празни приказки сме способни да се разкрещим, колежката ме гледа на криво и това е повод да не ми върви днес, шефа отново е недоволен и като се прибере прибера плача неутешимо или хапвам нещо сладко или просто съм „бомба със закъснител.

2 фаза

Много вреден навик е да гледаме социалните мрежи или да си пуснем филм или още по-зле би било да работим, докато се храним!Защо е вредно? Няма как докато храносмиламе да мислим за две неща едновременно.Това е причина и да изяждаме по-голямо количество храна.В много заведения това е маркитингов трик, за да не усещаме колко много храна сме погълнали и, за да си поръчваме още и още, това е доказано с психологически изследвания. 

3 фаза

Усещането, че нищо не сме свършили.Отметна ли сме хиляди задачи, а сме с усещането, че нищо не сме свършили. Лесно се разочароваме от себе си и все сме недоволни от постиженията си

4 фаза

Натрапчиви мисли и страх от всичко, страх от тъмно да сме сами, страх от изоставяне.  Не знаем как да си запълним свободното време. Започват да ни застигат мисли, че сме некадърни, неспособни и по-добре би било да ни няма. ПА най-често са за да превлекат  вниманието на родителите или партньора ни. Какво всъщност е ПА -това е момент в които имаме усещане за прилошаване, че ще припаднем, че ни притъмнява, че се задушаваме, мравучкане, бучене в ушите, загуба на контрол. Не е задължително да имаме всички симптоми.

ПА е знак, че че душата страда, имаме вътрешни съпротиви и вървим срещу себе си. Тялото ни показва, че имаме нужда от почивка и внимание. Ние сме склонни да се пренебрегваме, често поставяме всичко и всички на преден план.

Истината е, че преди да започнат ПА има много натрупани страхове, страховете може да заключени детски травми и в съчетание на преумора физическа и емоционална всичко това води до експлозия наречена -паник атаки.

Една от основните насоки, които давам е човек да намери одушник, само че когато НС ни е претоварена и отидем на място където не сме били или правим нещо, което не сме правили нещата стават още по-зле.Моята препоръка е да отидем сред природата, да направим нещо, което ни носи удоволствие и е познато за нас в противен случай рискуваме да се докараме до срив. Аз обичам да ходя на Kango Jamps-и всякакви групови занимания.

Паник атаки претоварена нервна система, тя се „разтоварва “ единствено и само когато правим нещо за себе си!

Много са важни-съня, храненето и правилното дишане.

Вашият коментар