Работно време Понеделник до петък
Телефон. +359 878 190 002
Начало contact@petyagorcheva.com

Въпрос на избор

Въпрос на избор

Въпрос на избор

Е…моя ИЗБОР беше да следвам сърцето си да сбъдвам мечтите си!

„Всяко целенасочено усилие се възнаграждава многократно” – ДЖИМ РОН

Хората постигнали съвършенство, следват неотклонно пътя към успеха. Правейки ИЗБОРА сбъдвате мечтите си  следващато нещо е предприемане на действие, ако не го направите желанията ви винаги ще останат само мечти.               

И понеже в самото начало споменах, че това ще е наръчник ще споделя още неща, които прозрях и прилагам в живота си. Научих, че хората на успеха виждат във всичко възможност за растежи  и приемат с благодарност всичко, което се случва с тях.

Дори да съм в нелепа или нежелана ситуация аз си казвам „Всичко се случва за мое добро и аз ще си дам време, за да разбера защо!”Друго, което много ми помага е молитвата.Няма значение в кой Бог вярваме, важно е да се молим и да си искаме, за да ни се даде. Правяго винаги, но много чистосърдечно. Успелите хора винаги намират изход от положението , и всяко ново решение за тях е стъполо нагоре.

Хората избрали да бъдат „жертви” така наричам тези, на които все друг им е виновен, че нещо не върви, че нещата не са както трябва, че килограмите с 40 отгоре и т.н. Те се оплакват и обвиняват света за бедите си, смятат положението си за безизходно, затова предпочитат да бездействат.

Успелите хора отговарят за всичко , случващо  се в живота им, винаги поемат отговорност, смятат , че светът е абсолютно справедлив към тях и са в равновесие с него. Жертвите казват, че светът е несправедлив.Едно много важно качество на богатите хора е, че те винаги плащат сметките си сами и се старят да не остават длъжни никому. Жертвите винаги дължат някому нещо и гледат да забравят дълговете си, надявайки се на чудо. Успелите хора приемат света  и изпитват благодарност към него. Винаги намират най-добрия изход и всеки неуспех обръщат в своя полза.

Успелите хора постоянно се променят и държат ръка на пулса на времето, жертвите  не желаят да се променят и засядат дълбоко в миналото.  Жертвите прахосват дните си  и цялата си енергия в дребни проблеми и негативни мисли на ниво оцеляване и никога не мислят в планетарен мащаб.

Съзнанието на успешните хора работи  за решаване на въпросите, за намиране на възможности и съзидание. У жертвите търсачката на съзнанието е настроена на виновник за тяхната нищета. Успелите хора работят страшно много, постоянно се учат, грижат се за здравето си и се хранят правилно. Жертвите са мързеливи във всичко –от грижата за здравето до завършване на образованието. Успешните хора имат доверие на света, на себе си и на хората. Жертвите не се доверяват на света, на себе си и на околните, за тях светът е тъжно и опасно място, въпреки,че те сами са го направили такъв.

Успешните хора строят грандиозни планове и виждат живота си няколко десетилетия напред. Жертвите нищо не планират, а просто  се носят по течението, доживяват дните си като обречени.

Успелите хора си знаят цената и правят стойността им на пазара още по-висока, инвестират в собственото си развитие. Жертвите свалят летвата и не правят нищо това да се промени.

Успешните хора са :

Дисциплинирани и последователни. Жертвите са разсеяни, лениви и непоследователни. Хенри Форд казва: „Вземете ми всичко, но ми оставете моя екип, и ние ще свършим това”. Екипността и отборното мислене са много важни, успелите хора разбират това.

Усепшните хора знаят какво искат, за какво им трябват пари и колко мащабна е играта, толкова поповече финансови средства участват в нея. Жертвите твърдят, че парите не са важни за тях, макар че именно от тяхната липса се оплакват непрекъснато.  Успешните хора се отнасят със страст към това, което правят . Жертвите се лишават от радостта дори в простите, обикновенни неща, за тях всичко е сиво, обикновено скучно, защото самите те са скучни.

Успешните хора са верни на себе си и не правят компромиси с мечтите си, те уважавт  собственото си пространство и пространството на другите. Те съществуват тук и сега, имат страст за живот, последователни са  в думите и делата си и живеят по свои принципи. Грижат се за процъфтяването на другите. Бедните играят дребна и невзрачна игра, като резултат загубват всичко.

Това  е моят ИЗБОР!

Вие решавате в коя посока ще насочите мислите, чувствата и дейдтваията, вие пишите собствената си история и цветовете на живота са във вашите ръце!

Аз за себе си го разбрах и поех отговорнастта с какви багри да окрася деня си!

Надявам се това четиво да ви е било приятно, ще се радвам, ако сте намерили нещо за себе си и го приложите във вашия живот!

 

 

 

Вашият коментар