Работно време Понеделник до петък
Телефон. +359 878 190 002
Начало contact@petyagorcheva.com

Такъв инат!!!

Такъв инат!!!

Такъв инат!!!

Психолозите обясняват, че фазата на ината започва по правило през втората година и може да продължи до детската градина. В тази възраст физическото и психическото развитие вървят паралелно. Основният проблем е самостоятелността. През втората и трета година желанието за самостоятелност се изразява като инат.

Методи за сваляне на напрежението.
Пристъпите могат да се изявяват по различен начин при отделните деца. Някои се търкалят по пода, при други упорството е много по-прикрито. Препоръчва се последователно поведение от страна на родителите при гневни изблици на детето. Родителите трябва да останат непоколебими, колкото и трудно да е това понякога. След евентуална отстъпка следващото овладяване на ситуацията ще е още по-трудно. Освен това не е полезно да се спестяват на детето всички разочарования. По време на гневния изблик детето става глухо за разумни доводи, за това е добре темата да се обсъди по-късно. Добре е понякога на децата да се позволява във всекидневието да се решават някои неща самостоятелно.
Твърди се, че инатът проявяват децата само когато се чувстват обичани и добре приемани, независимо от това колко възмутително са се държали току-що!

Вашият коментар