Работно време Понеделник до петък
Телефон. +359 878 190 002
Начало contact@petyagorcheva.com

10 лесни стъпки за щастилив и осъзнат живот!

10 лесни стъпки за щастилив и осъзнат живот!

10 лесни стъпки за щастилив и осъзнат живот!

  • Ако постоянно ви се случват едни и същи неприятности
  • Ако привличате едни и същи модели хора в живота си
  • Ако не можете да създадете истински отношения с партньор
  • Ако искате да подобрите взаимоотношенията във връзката или брака си
  • Ако искате да бъдете щастливи и свободни
Тази статия е за вас!
10 стъпки към свободния избор и това да бъдеш щастлив

Първата стъпка на която приканвам хората с които работя  е да изчистят отношенията  с родителите си. Докато имаме претенции към родителите си няма как да имаме щастлив живот.

Втората стъпка, която предприех в своето израстване беше да се науча да слагам себе си на първо място.Това не еизобщо лесно, ако си възпитаван в духа, че ако мислиш за себе си си егоист. Има много голяма разлика в двете неща. Когато застанеш и заявиш себе си и собствените си потребности пред другите и не потъпкваш принципите си, ти будиш респект, уважение и ставаш човек, които се самоуважава. Спрях да бъда критична към себе си, ако нещо не харесвам  работя в посока да го променя.

Третата стъпка е аз много добре знам какво искам, знам какви са ми целите, приоритетите  и констроирам начини за реализирането им. Поставям ясни намерения и зная на къде отивам. Имам план за пет години напред, за година , за месец, за седмица и разбивам приоритетие си по дни. Времето е най-ценния и невъзвращаем ресурс, с които разполагаме и се научих да го ценя. Научих се да конкретизирам, не просто да искам да бъда щастлива, а да казвам какво ще ме накара да се чувствам така.

Четвъртата стъпка, която прилагам в живота си е:осъзнах, че само с ПСИХОЛОГИЯ няма как да се случат нещата. Хранеето е от изключително значение! Ние сме това, което ядем!Всякаква пакитирана храна, колбаси, бискивити, всичко НЕ живо е вън от живота ми.

Петата стъпка чрез която се трансформирах е, започнах да приемам жените. Ние сме различни и ако преди съм осъждала за начин на обличане или поведение сега вече не го правя, защото зная, че това е въпрос на ИЗБОР! Една от нас е добра домакиня, друга е добра майка, трета добра любовница, четвърта е останала в детството и е малкото момиченце. 

Добре е след 30 годишна възраст да сме развили и четирите си страни.

Шеста стъпка, което съм разбрала и прилагам е: Любов и уважение към своя баща. Това се отнася и за мъжете, за да могат да приемат своята мъжественост и, за да имат смелостта да им се противопоставят, а за жениете е от изключителна важност, за да създават стабилни връзки и уважават мъжете в своя живот.

Седма стъпка в развитието ми , започнах да предприемам изчислени рискове за действията. Преди години съм действала „на всяка цена”, сега обмислям  повече вариантите на развитие в дадена ситуация.

Осмата стъпка, да разчиствам стари чувства, дрехи, вещи, дългове. Всичко, което не се ползва, не се облича се изхвъря или подарява. Научих се да освобождавам пространство, за да доиде нещо ново, трябва да си тръгне нещо старо и ненужно. Много внимавам къде, какво обещавам, защото обещанията, трябва да се спазват.

Деветата стъпка е: промених мисленето си, аз бях по-скоро писимист, и предвид факта, че нашия мозък е устроен така, че да търси проблемите, аз винаги виждах недостатъците и негативите. Спрях да гледам телевизия и не само аз, но и цялото ми семейство, използваме времето, когато сме заедно да сме на 100% заедно! Смея да твърдя, че в гардероба си почти нямам тъмни дрехи, обличам се много цветно и стълът ми е доста свободен. Друго, което направих със себе си е промених  много речника си в него вече присъстват думи като :Красиво, любов, светлина, уважение, смирение, благодарност, прекрасно, фантастично, вълшебно, чудесно. Не спирам да повтарям, че ще успея в начинанията си, аз творя, аз създавам.

Десетата стъпка, която неотлъчно следвам е: Не спирам да се развивам, постоянно търся нови знания, да придобия нови умения, нови книги, нови контакти, не си слагам граници и не затварям съзнанието си. Аз имам вече дипломи и сертификати ,но  продължавам да чета .

Не ми вярвайте, ПРОБВАЙТЕ!

Вашият коментар