Работно време Понеделник до петък
Телефон. +359 878 190 002
Начало contact@petyagorcheva.com

10 начина как да извадим най-доброто от мъжа до нас!

10 начина как да извадим най-доброто от мъжа до нас!

В месеца на ЛЮБОВТА реших да посветя тема на мъжете, съответно ще отделя време и за нежния пол, но първо ще отдам честта на мъжете. Съответно темата, с която реших да ви превлека вниманието е  Как да извадим най-доброто от мъжете в 10 точки, а в следващата статия ще споделя същото за жените. Ще започна с нещо, което много често споделям на дамите с които работя, а именно:

МЪЖЕТЕ РЕАГИРАТ НА ЖЕНИТЕ.

“Истината е, че ние реагираме на всички около нас, на думите, изражението на лицето, усмивките, както и на  езика на тялото…

Защо тогава и мъжете да не правят същото спрямо нас?

Ние обикновено си мислим, че те просто са такива. Ако някой мъж е мил, ние решаваме “Той е мил мъж” и си мислим, че той е мил 24/7. Или ако някой се държи зле, ние решаваме “Този за нищо не става” и си мислим, че винаги е такъв.

И никога не се замисляме, че може нашите думи, реакции, действия или език на тялото да предизвикват въпросната реакция.

Истината е, че мъжете не се държат еднакво с различните жени. Ако се загледаш наистина внимателно, ще забележиш, че те реагират по различен начин към всяка една от нас. Взимам за пример баща ми, който не си е позволявал да ми говори с обидни думи. Същият този човек обаче може да разплаче майка ми с една дума. За мен – той е най-прекрасният баща на света, мил и страшно добър човек. Майка ми, има друго мнение за него. И това е един и същи мъж!

Или един мъж може на една жена да прави скъпи подаръци –дарове, скъпа кола, пръстен с диамант, скъпа техника, луксозни почивки , а на друга не се сеща цвете, бонбони или сувинир да подари. Това е един и същи мъж, той просто реагира по различен начин на всяка от нас.

Защото

МЪЖЕТЕ РЕАГИРАТ НА ЖЕНИТЕ!

Те реагират на нашите думи, действия, мимики и език на тялото.“

 

Проблемът ни обаче е, че, ние, жените имаме бариери да видим, приемем и да се възхищаваме на мъжете за това, което са. Защото си мислим, че НЕ ГО ЗАСЛУЖАВАТ.

И това не е случайно. Ние имаме дълбоки рани, защото ние самите не сме били видяни и разбрани, когато сме имали нуждата от това. А най-простата истина, която открих за хората в последните 10 години е една – ВСЕКИ ИСКА ДА БЪДЕ ЧУТ И ВИДЯН. ВСЕКИ!

И когато се чувстваме чути, видяни и приети такива каквито сме, човешкият дух е в разцвета си. Тогава ние искаме да даваме щастие и да бъдем радост за всички около нас. Мъжете също. А най-тъжното е, че те НИКОГА не са се чувствали истински чути, видяни и приети за това, което са. Не и от жените.

Затова, ако искаш да извадиш на показ най-доброто от мъжа до себе си – започни да го виждаш такъв какъвто е и забелязвай това, което реално прави. А НЕ това, което ти си мислиш, че трябва да бъде и да прави…

И за да ти помогна в тази задача, ето няколко насоки от мен, като резюме на всичко, което сме обсъждали до тук:

  1. Уважавай “времето на превключване ”.

Както вече знаеш, мъжете са едно-фокусни и имат нужда от транзитно време, за да преминат от работен в “домашен режим”. Затова, ако им дадем 10-30 минути да превключат на домашен режим след работа, ще бъдат много по-спокойни, отзивчиви и фокусирани в теб и дома.

  1. Прекъсвай го внимателно, отново заради факта, че той може да бъде фокусиран само в едно нещо в даден момент, дори и това да е гледане на телевизия или четене на вестника… Затова, винаги, винаги го прекъсвай внимателно с фразата: “Извинявай, че те прекъсвам. Искам да поговорим за нещо…”
  2. Сваляй напрежението, когато общуваш с него.

Използвай фразата “Не се притеснявай, ти не си направил нищо лошо, разбирам твоята гледна точка, но бих  искала да чуеш и моето мнение”. Свалянето на напрежението е ключово по време на разговори с мъже, защото те автоматично слушат за 2 неща: “какъв е смисъла” или “какъв е проблема” и могат да влязат в защитен режим, а ние не искаме това от тях. Защото когато мъжете се защитават от нас, ние нямаме никакъв шанс да получим каквото и да е от тях…

  1. Уважавай мнението му.

Ние, жените, винаги смятаме, че можем всичко и го можем по-добре от тях. И това е ДОБРЕ. Проблем е обаче да поискаме мнението им за нещо и след това да направим каквото сме решили, без да го вземем под внимание.

Това е страшно неуважително за един мъж. Защото неговото мнение е самият ТОЙ. Неговото мнение е закон. Защото то е базирано на факти, опит и кой е самият ТОЙ.

Затова, ако имаш нужда от съвет, внимавай как формулираш въпроса си. Ако го попиташ “Какво да направя с…” и той ти даде съвет или мнение – трябва да го изпълниш. В противен случай той разбира, че не оценяваш мнението му.

За да избегнеш това, използвай по-заобиколни въпроси, когато искаш мнението му. Например, кажи му “Трябва да взема решение по един въпрос… и се чудех дали има нещо, което смяташ, че трябва да взема под внимание по темата.”

  1. Оценявай го. Мъжете играят за точки и възхищение.

Никога, никога не го забравяй. Тоест, следващия път, вместо да го критикуваш, че подминава пълната кофа без да я изхвърли, огледай се за нещо, което е направил добре. Например, че е проснал прането, макар и не по твоя начин и му благодари бурно за това! Дай му колкото се може повече точки за измитите чинии! Бъди признателна. Дай му 100 от 100!

Колкото повече възхищение и признателност получава, толкова повече ще иска да ти осигури. Да прави неща за теб, каквито и да са те.

За тях не работят мрънкането, критиките, досаждането, натякването, скандалите… всичко това само ги превръща в жаби. А ако искаш да имаш принц, помни че мъжете играят само и единствено за точки. За нищо друго. Виж игрите и спорта – там мъжете получават точки за енергията си и това им стига, за да прекарат часове в игри.

Това е и разликата между мъжа в началото на връзката – тогава ние сме влюбени и той получава много точки и възхищение от нас. После, лустрото намалява, ние спираме да им се възхищаваме и бавно и постепенно, започваме да ги превръщаме в жаби с постоянното си мрънкане и недоволстване.

Истината е семпла – ако му даваш точки и възхищение за това, което е и което прави, той ще прави повече, ще го прави отново и ще се старае да “вдига нивото”.

  1. Подхождай към него с мисълта, че намеренията му са добри.

Мъж, който иска да е с теб и те обича НЕ иска да те нарани и ако го прави, то НЕ е нарочно.

Това е трудна за асимилиране точка, защото ние, жените, го правим нарочно. Ако той ни нарани, ние искаме да му го върнем и го нараняваме нарочно. Те не постъпват така. Това е и фразата, която ще чуеш от него, когато му кажеш, че с действието си те е наранил. Те обикновено казват “НЕ е нарочно, знаеш че не бих те наранил”.

  1. Слушай, за да се учиш.

Мъжете имат доста буквален начин на изразяване, за разлика от нас. Затова, ако ги слушаш внимателно, ще научиш много. Просто слушай и се опитай да запомниш думите и фразите, които използват. Те обикновено са истината.

Например, ако мъж с когото си отскоро ти каже, че не иска сериозна връзка. Повярвай му. Неговите чест и достойнство го карат да ти го каже отсега. Фактът, че ТИ решаваш, че той просто си говори и това ще се промени след месец-два си е твой проблем, не негов…

  1. Питай го от какво има нужда, не предполагай.

Ние, жените, искаме всички да ни харесват и се опитваме да угодим на всеки. Особено на мъжа до нас. Затова и често взимаме решения вместо тях. Мислим си, че понеже слушаме внимателно, то знаем какво иска ТОЙ във всеки момент. Мислим си, че сме много добри в четенето на мисли.

Е, всъщност, не сме. Затова, следващия път, вместо да предполагаш, че той държи да яде домашно приготвена вечеря, каквото и да ти коства това… попитай го. Може пък да се изненадаш. Може да разбереш, че твоето щастие и спокойствие са по-важни за него от пеканите пържоли :))

Комуникацията е ключът. Знам, че е клише, но,  колко е вярно само…

  1. Дай му пространство за нещата, които обича.

Или т.нар. “време за мен”. Да, те имат нужда от него, точно като нас. И докато при нас това обикновено е кафе с приятелки, разкрасителни процедури или йога ваканция по женски. За него може да е бира с момчетата, уикенд за риба или просто спокойствие докато си гледа мача. Дай му го. Той ще го оцени.

А най-хубавото е, че мъжете осъзнават чувствата си когато НЕ са с нас. Тоест, докато е далече от теб има огромен шанс да разбере колко много те обича и че не може да живее без теб :))

  1. Помогни му “да е успешен с теб”.

Точка, в която хич ни няма. Истината е, че ние сме много добри в намеците и си мислим, че ТОЙ трябва да слуша внимателно, да чете мисли и да действа…

Проблемът е, че те не разбират от намеци и не, не четат мисли. На всичкото отгоре, мъжете НЕ правят нищо, ако не са 100% сигурни, че ще имат успех, което допълнително усложнява задачата. Защото намеците не попадат в категорията 100%… а ние си обичаме намеците.

Затова, ако искаш да му помогнеш да е успешен с теб – бъди reminder за нещата, които са важни за теб. Подсети го, че наближава годишнината ви, вместо след това му се сърдиш 2 седмици, че е забравил. Кажи му в прав текст какво искаш за рождения си ден или за Коледа. Бъди директна и той ще го оцени.

Така не само ще получиш това, което наистина искаш, а и ще го накараш да се чувства истински успешен с теб. Какво повече да желае човек :))

 

Вашият коментар