Работно време Понеделник до петък
Телефон. +359 878 190 002
Начало contact@petyagorcheva.com

Паник атаки

Паник атаки

Защо не отслабваме?

Защо непрекъснато викаме по децата си и по партнюра?

Защо колегите и шефа ни винаги ни дразнят?!

Причината да реша да ви разкажа малко повече за паник атаките е, че над 95 % от случаите с млади момичета  между 20-25 години и момчета на същата възраст проблема който работихме са именно паник атаки.

Те се изразяват под различна форма-страх да останат сами, страх да излязат навън, страх, че ще им стане лошо, страх, че ще навредят на хората около на най-близките си, това са така наречените натрапчиви мисли, които могат да  влудяват човека. Това състояние ви кара да задържате килограми, отключвате проблеми с щитовидната жлеза , а тя на свой ред води гинекологичните проблеми и ред други неразположения.

Когато сме спокойни Живота е прекрасен и забелязваме всички положителни негови страни дори в негативното виждаме позитивното, когато обаче нервната система е претоварена, светът става друг.

Ще ви опиша фазите през които се преминава преди да стигнете до ПА, ако имате някои от тях трябва да Ви светне лампичката да се погрижите за себе си, защото ПА атаката е точно това. Начин на тялото да каже, че има нужда от помощ, от почивка от грижа.

Да се върна на фазите

1 фаза – Раздразнителни сте-Реагирате остро на всичко, което се случва дори и за най-дребни неща от сорта засякоха ми пътя  и т.н

2 фаза – Започнем ли да се храним и да работим това е друг знак, за претовареност.  Това е много вреден навик, няма как да мислим и за храносмилането си и за това което виждаме, това е много добра маркитингова стртегия на големи вериги за хранене, имат големи ТВ, не заради нас, а  за да ни се отвлича вниманието, защото човек докато гледа ТВ доказано изяжда повече.  

3 фаза – Постоянно имаме чувство, че нищо не сме свършили, чувстваме се адски изморени, отметнали сме куп задължения, а чувството на неудовлетвореност непрекъснато ни преследва.

4 фаза – Тя е най-неприятна и опасна и всъщност повечето хора там ме търсят …Тя представлява- Страх от всичко, страх от тъмно, страх да сте сами, страх, че ще те изоставят, не знаем какво да правим с времето си. Натрапчиви мисли са, че сме болни от нещо, че лекарите не са направили необходимото за нас и започваме да се мъкнем от кабинет на кабинет. Чувстваме се некадърни, неспособни мислим си, че ако ни няма би било по-добре. Паник атаките са, за да ни привлекат вниманието, това на партньора или родителите. Имаме нужда от грижа. Понеже не сме възпитани да си се награждаваме сами и след всеки спазен срок и изпълнена задача да е награждаваме било то и с хубав филм или просто чаша вино, ние продължаваме, продължаваме защото можем още…и още…

Как точно да разберете, че имате паник атаки –усещане за прилошаване, чувство, че ще  припаднете, че ще се задушите, мравучкане в крайниците.Не е задължително да имате всички симптоми, бучене в ушите притъмняване, загуба на координация. Това са голяма част от симптомите, НО ТОВА Е САМО УСЕЩАНЕ В ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ НИЩО НЕ СЕ СЛУЧВА…

ПА е начин на тялото да ни кажи да си обърнем внимание, ако ние сами не се поставим на преден план никои няма да го направи, никои . Знам и с очите си го виждам почти всеки ден като седнат на  дивана срещу мен и чувам ми децата, прането, трябва и да сготвя и да изгладя …, искам да ви кажа, че и мъжете не са застраховани и сред тях се наблюдава макар и по-рядко.

Истината е, че преди да започнат ПА има фази и ако се научите да ги различавате, ще можете да потърсите помощ от психолог, доста по-рано натрупани страхове, а понякога е травма от миналото- натрупването на психическа и физическа  умора  водят до ПА.

Аз не ги премахвам с хапчета,  имам си подход от няколко стъпки, които препоръчвам да се следват. Резултатите идват много бързо, понякога са ни необходими само една две срещи и ако ми се доверите нещата се овладяват.

 

Вашият коментар