Работно време Понеделник до петък
Телефон. +359 878 190 002
Начало contact@petyagorcheva.com

10 начина за справяне със стреса

10 начина за справяне със стреса

 • 10 начина за справяне със стреса!!!

 1. Смехът е здраве- това е самата истина не напразно от години се практикува Смехотерапия и особено в отделения със тежки диагнози. Смехът достига до всяка наша клетка. Смехът ни зарежда и успокоява. В днешно време има хиляди начини, за да се разсмеем и доставим така необходимите доза щастие.
 2. Благодарност- това е неописуемо чувство, състояние на духа. Хората, които са благодарни, но и го показват и казват знаят, как се променя животът им. Знаят, че нещата за които благодарят от сърце стават още повече.
 3. Признайте тревогите си, не се опитвайте да отричате безпокойството си. Споделете, но не се изживявайте като жертва. Жертвеността и мрънкането няма да ви донесат успокоение, напротив ще засилят тревожността. Помнете, че нямаме силата да променим фактите, но имаме възможността да променим начина по които ги приемаме.
 4. Хигиена на медиите. Ние избираме на кои канал да пуснем TV, ние избираме каква статия да прочетем в мрежата. Сега страшно много музей ни пускат напълно безплатно в залите си, можем да отдем където си пожелаем ито без бюджет.
 5. Останете активни, всеки ден по малко, но надграждайте и не оставяйте тялото си на произвола, то има нужда от движение. Можем да правим различни упражнениея било то с уреди или без. За хората имащи двор, нещата стават още по-лесни.
 6. Не прияждайте –това, че сме изолирани и повече обездвижине, не бързаме за работа, не бързаме да оставим децата на градина и училище, не ни се налага да излезем за обяд и да се разходим макар и 10 минути, не преяждайте. Натрупаните килограми ще ви накарат да се чувствате виновни и още по-депресирани.
 7. Творци-сега е моментът да преоткриете себе си-бъдете творци. Рисувайте, това е един много лесен начин за справяне със стреса, а и неизисква умения. Нужни са ви лист хартия, бийчки или моливи и да дадете свобода на въображението си.
 8. Грижете се за другите- това ще ви даде условие за устойчивост и принадлежност. Не се вглеждайте само в собствените си болежки, а се заинтересувайте как се чувстват децата ви, партнюра ви.
 9. Не пийте алкохол- алкохола е ДЕПРЕСАНТ. Пиенето на алкохол ще ви направи отпуснати, мързеливи и раздразнителни.
 10. Поставяйте си цели и ги записвайте. Едно изследване на Харвардския университет гласи, че 89% от студентите им се реализират на пазара на труда, но едва 3% стават велики и известни. Това, което отличава тези 3% е, че те записвали целите си.

Вашият коментар